Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı: Ekmek fiyatları makul olmaktan çıkacak

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek fiyatlarıyla ilgili değerli açıklamalarda bulundu. Balcı, bu ay ekmeğin kilogram fiyatında bir artış olmayacağını belirterek, gelecek aylarda ise artırım yapılmasının kaçınılmaz olabileceğini söyledi. Balcı, “Amacımız ekmek fiyatlarını mümkün olduğunca sabit tutmak. Lakin gerekli çalışmalar sonuç vermezse, bu durum ekmek fiyatlarına önemli biçimde yansıyabilir” dedi.

TESK Genel Başkanvekili de olan Balcı, Federasyon Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, un ve öbür girdi fiyatlarındaki artışların fırıncıları güç durumda bıraktığını ifade etti. Ticaret Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile görüşmelerin sürdüğünü belirten Balcı, tahlil yolları arandığını lakin sürecin zorlayıcı olduğunu lisana getirdi.

HASAT FAZLA, FİYATLAR YÜKSEK

Balcı, bu yıl ekmeklik buğdayda 14,5 milyon ton, ekmeklik unda kullanılan buğdayda ise 12 milyon ton hasat yapıldığını lakin birtakım bölgelerdeki kalite düşüklüğü ve eser fiyatlarındaki artış nedeniyle kahırlar yaşandığını aktardı. Bilhassa aşikâr bölgelerde kaliteli buğdayın az olması, fiyatların yükselmesine sebep oldu. Balcı, bu mevzuda ivedilikle önlem alınması gerektiğini vurguladı.

“EKMEĞİN KİLOGRAMI 65 LİRAYI BULABİLİR”

Artan maliyetlerin ekmek fiyatlarını olumsuz etkileyeceğine dikkat çeken Balcı, “Bugün ekmeğin kilogram fiyatı 50 lira düzeyinde. Lakin maliyet artışları devam ederse bu fiyatı tıpkı düzeyde tutmak mümkün olmayacak. Fiyatlar 65 liraya kadar çıkabilir” diye konuştu. Fırıncıların bugüne kadar büyük özveriyle çalıştığını belirten Balcı, devletin ilgili kurumlarının da bu sürece katkı sağlaması gerektiğini söz etti.

Balcı, ekmeğin temel bir besin hususu olduğunu ve fiyat artışlarını yüzde 20-25 bandında tutmaya çalışacaklarını, fakat ekonomik şartların buna müsaade vermemesi durumunda artırımların kaçınılmaz olacağını kelamlarına ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir